Kennismaking

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Patricia en ik kom uit Lopik. Ik word al heel lang begeleid door Loopbaancentrum PlusPunt. Eerst in een baan in een hotel, daar had ik ook een jobcoach bij en nu werk ik in een metaalfabriek. Dat is heel wat anders, maar ik heb het geweldig naar mijn zin.

Via het UWV kwam ik met Loopbaancentrum PlusPunt in aanraking. Dat begint altijd met een kennismakingsgesprek. Tegenwoordig doen Henk en Bert dat meestal samen. Zij komen bij je thuis (behalve als je ergens anders wilt) en zij vertellen hoe PlusPunt werkt en wat ze allemaal voor je kunnen doen. Ik heb toen ook een heleboel over mijzelf verteld, zodat zij goed weten waar ze rekening mee moeten houden.

1 kennismaking

1 kennismaking

Intake / persoonsprofiel (afspraken maken)

Zo snel mogelijk na de kennismaking komt Henk of Bert nog een keer langs. Om alles te regelen heeft PlusPunt papieren van mij nodig: bijvoorbeeld een kopie van mijn ID-kaart en een pasfoto. Ik moest ook formulieren tekenen die opgestuurd worden naar het UWV. Maar het belangrijkste is samen een persoonsprofiel opstellen. Daarin komt te staan wat voor soort werk ik wil en of dat werk dichtbij mijn huis moet zijn of niet. Waar het vooral om gaat is: wat ik wil en wat ik kan en natuurlijk ook waar ik moeite mee heb. Daar kan mijn jobcoach mij dan mee helpen.

Ik heb verteld dat ik graag productiewerk wil doen of in een bakkerij werken of in een verzorgingshuis. Ik kan me goed concentreren op mijn werk en ik ben een echte doorzetter. Maar natuurlijk zijn er ook dingen die ik heel moeilijk vind, zoals bijvoorbeeld kritiek krijgen.

3 intake

3 intake

Bespreking

Alles wat we samen hebben afgesproken vertelt Henk of Bert aan de andere medewerkers van Loopbaancentrum PlusPunt. Daar ben je dan zelf niet bij, maar Henk of Bert vertelt over jou, zodat iedereen weet wie je bent en wat je zoekt. Op kantoor regelen Carolyn en André dan allerlei ingewikkelde dingen die met UWV WERKbedrijf te maken hebben of de gemeente. Kimberley en Nick zorgen ervoor dat al je belangrijke papieren in een dossier (map) komen. Dan kunnen we het altijd snel terugvinden. Ingrid en Nick zoeken werk voor je en maken afspraken. Zo zijn er heel veel mensen bezig om een passende baan voor jou te vinden.

5 bespreking

5 bespreking

Contacten

Zolang Loopbaancentrum PlusPunt naar werk voor je zoekt, word je meestal om de drie weken gebeld door je persoonlijke acquisitiemedewerker. Hij of zij vertelt waar PlusPunt voor jou mee bezig is en vraagt bijvoorbeeld of je zelf nog wat gevonden hebt, want je mag zelf mee denken en mee zoeken. Ook komt er regelmatig iemand op bezoek die alles nog eens met je doorneemt. Want misschien ben je wel verhuisd en moeten we ergens anders werk gaan zoeken. Of misschien heb je je rijbewijs gehaald en een auto gekocht. Dan kun je natuurlijk veel verder reizen naar je werk en kan PlusPunt het werk ook verder weg zoeken. Of misschien heb je meer last van je beperking of juist minder. Dat zijn allemaal belangrijke dingen om te weten.

Wat ook belangrijk is: Als je vragen hebt of iets wilt doorgeven, kun je altijd even bellen of mailen naar PlusPunt.

7 contacten

Acquisitie (werk zoeken)

Natuurlijk heeft Loopbaancentrum PlusPunt niet alleen mensen op kantoor, maar ook buiten. Corry, Frans en Ruud bezoeken bedrijven, winkels, verzorgingshuizen en nog veel meer om te kijken of daar werk voor je is. Als dat eenmaal gelukt is, gaat er ook één van hen mee op sollicitatiegesprek. Ik vind dat wel heel fijn, want dan hoef ik niet zelf alles uit te leggen. Bovendien horen er heel veel moeilijke regelingen bij waar ik geen verstand van heb. Ik kan dan gewoon vertellen waar ik goed in ben en vragen wat ik weten wil over mijn werk. Leuk is dat ik op mijn nieuwe werk ook nog een rondleiding kreeg van mijn werkgever.

8 aqcuisitie

8 aqcuisitie

Goldsteintraining

Omdat ik best moeite had om voor mijn mening op te komen en met kritiek om te gaan heeft PlusPunt mij daar ook bij geholpen. Niet met tips uit een boekje, maar door echt te oefenen. Bijvoorbeeld om voor jezelf op te komen en je mening te geven. Of hoe je het best kunt reageren op kritiek. En ook wat doe je als iemand heel boos op je wordt. Deze oefening heet Goldsteintraining. Ik vond het eerst heel spannend, maar eigenlijk was het gewoon leuk. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen.

10 goldstein

10 goldstein

Werk

Toen er eenmaal een baan voor mij was gevonden, kon ik heel snel aan het werk. Ik werk in een metaalfabriek in Lopik. Ik heb mijn eigen taak en ik bedien mijn eigen machine. Mijn werkgever heeft het mij allemaal geleerd. Hij heeft veel geduld en kijkt naar wat ik kan en laat mij in mijn eigen tempo werken.

Mijn jobcoach is Natasja, ook van Loopbaancentrum PlusPunt. Zij heeft mij erg geholpen om het vol te houden. In het begin was het best zwaar en moeilijk. Maar Natasja legt mij dingen uit, geeft mij tips en luistert naar me. Ook bespreekt zij veel met mijn werkgever. Ik heb een heel fijne baan en ik ben blij dat ik zo goed geholpen wordt door Loopbaancentrum PlusPunt.

12 werk

12 werk