Onlangs heb ik mijn bedrijf uitgebreid; we hebben een kleine verbouwing laten plaatsvinden en er is in het oosten van het land een extra vestiging geopend. Kortom: er was flink wat personeel nodig.

Wij zijn ooit gestart als familiebedrijf en ik als werkgever vind het belangrijk dat mijn personeel plezier heeft in het uitvoeren van haar takenpakket. Hieraan besteed ik misschien wel meer dan standaard de aandacht.

Een collega van me (uit dezelfde branche) wees mij op re-integratie. Hij vertelde me enthousiast over een tweetal nieuwe werknemers die hij een half jaar geleden in dienst had genomen. Hij is aan deze werknemers gekomen via re-integratiebureau Loopbaancentrum PlusPunt uit Gorinchem. Op zijn advies heb ik daarom ook contact opgenomen met dit re-integratiebureau. Die week daarop kwam er iemand van het bureau bij mijn bedrijf langs. We hebben gezamenlijk de verschillende werktaken geanalyseerd en we hebben de mogelijkheden van een -voor mij geschikte- werknemer bekeken. Deze werknemer is ondertussen alweer geruime tijd bij ons in dienst. Iedere ochtend komt hij fluitend op zijn fiets het terrein oprijden. Samen met zijn jobcoach (die ik overigens met allerlei soorten vragen mag belasten) zorgen we ervoor dat deze werknemer bij ons doorgroeit en zich verder blijft ontwikkelen.